06 248 396 08 Junior@ad-vantage.nl

Webanalytics

Zonder inzicht in je website statistieken kun je ook geen gerichte aanpassingen doen op je website of in je advertentiecampagnes

Over Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je een hoop gegevens kan verzamelen over je websitebezoekers. Het doel van Google Analytics is om de beheerder van de website (webmaster) een duidelijk beeld te geven van onder andere bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Aan de hand van deze informatie kan jij jouw campagnes of jouw website aanpassen aan het gedrag van de bezoeker. Google Analytics is nauw verbonden met Google Adwords. Google maakt het jou ook meteen makkelijk om jouw SEA campagnes te beheren.

Bij Ad-vantage kunnen wij u helpen met het implementeren, instellen en uitleggen van Google Analytics of de Google Tag Manager.

 

Waarom gebruik maken van Google Analytics?

Implementeren van Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je een hoop gegevens kan verzamelen over je websitebezoekers. Deze tool zou op elke website moeten geïnstalleerd zijn. Te vaak kom ik nog ondernemers tegen die niet eens kunnen controleren hoeveel bezoekers hun website maandelijks heeft. Maar als je zelfs dat niet weet, hoe kan je dan van je website een krachtig werkinstrument maken waar je constant nieuwe prospecten mee bereikt?

Instellen van E-commerce

Heb jij een webshop? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel producten je verkoopt. Maar ook bijvoorbeeld hoe vaak welke producten bekeken worden en hoe vaak producten aan de winkelwagen toegevoegd worden. Daar heb je E-commerce tracking voor nodig.

Google Tag Manager

Google Tag Manager is een gratis tool waarmee je zelf tags (ook wel scrips of codes) kunt toevoegen aan je website. Hiervoor dien je eenmalig de code van Google Tag Manager op je website te plaatsen. Daarna kun je alle tags zelf plaatsen. Denk hierbij aan tags van tools zoals Hotjar of Google Ads. Ook het inrichten van gebeurtenissen (events) kun je gemakkelijk zelf doen.

Krijg inzicht in je online prestaties

Hoe komen bezoekers op je website? Welke pagina’s worden het best bezocht en welke pagina’s hebben de grootste invloed op leads of aankoop? Als ondernemer of marketeer wil je graag antwoorden hebben op al deze vragen. Met Web analytics programma’s, zoals Google Analytics, krijg je direct antwoord op al deze vragen. Met deze waardevolle informatie kun je aan de slag om je website en online marketing campagnes verder te optimaliseren.

Instellen van doelen en gebeurtenissen

In Google Analytics kun je gebeurtenissen bijhouden, zoals het downloaden van een PDF of het bekijken van een video. Dit levert waardevolle informatie op over de interactie van gebruikers met je website. Het is aan te bevelen om dergelijke interacties ook door te meten als doelconversie in Google Analytics.

Doelgroepen aanmaken

Doelgroepen zijn je beste vriend, want hiermee kun je remarketing-campagnes inzetten om bezoekers terug te laten keren naar je website. Als Google Analytics is gekoppeld aan je website, kun je de informatie verzamelen die je nodig hebt om doelgroepen aan te maken. Op basis van in principe iedere gebeurtenis en elk kenmerk kun je doelgroepen bouwen, inclusief combinaties.

Klaar om inzicht te krijgen in uw online prestaties?

Heeft u een vraag?

Bedankt